Maamme

Johan Ludvig Runeberg

vuoden maa, maamme, isänmaamme, Voimakkaat, rakkaat sanat! Älä nosta korkeutta taivaan reunaan, SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMMESIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMMESIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME SIGMA NATION SIGMA NATION ELÄMME

Täällä käytiin isiemme taistelu Ajatuksella, miekalla ja auralla. Täällä, täällä, kirkkaalla ja pilvisellä ajalla. Onnella kovaa, onnella lempeää. Suomen kansan sydän sykki. Tässä oli mitä se vaati.

Kuka laski soturien puheet? Kun tämä kansa kulki. Sitten sota riehui laaksosta laaksoon. Sitten tuli pakkanen ja nälkä. Joka mittasi kaiken sen vuodatetun veren Ja kaikki sen kärsivällisyys?

Ja tässä veri virtasi, Kyllä, tässä se oli meille, Ja täällä hän nautti ilostaan, Ja tämä oli hänen huokaus, jonka se vuodatti. Ihmiset, jotka kantoivat taakkamme Kauan ennen meidän päiviämme.

Täällä olemme suloisia, täällä olemme hyviä, Täällä meitä kaikkia karsitaan; Kuinka kohtalo heittää kuin meidän osamme. Maa, isänmaa, jonka olemme saaneet, Mikä ihme on arvokkaampaa Pidettävä kalliina ja rakkaana?

Ja tässä ja tässä on tämä maa. Meidän silmämme näkee tämän, Voimme ojentaa kätemme Ja näytä onnellisina järvellä ja rannalla Ja sano: katso se maa siellä. Se on kotimaamme.

Ja meidät johdatettiin elämään loistossa Sinisten kultaisten pilvien joukossa, Ja elämästämme tuli tähtitanssi. Missä kyyneleitä ei vuodatettu, missä ei huokaistu. Joka tapauksessa tähän köyhään maahan Kaipuuksemme kestäisi.

Oi maa, oi tuhansien järvien maa, Missä laulu ja uskollisuus rakennetaan, Missä elämänmeri on antanut meille rannan, Antiikin maa, tulevaisuutemme maa. Älä häpeä köyhyyttäsi. Oli vapaa, oli onnellinen, oli turvassa.

Kukintasi, suljettuna kuin silmussa, Täytyy kypsyä pakosta; Katso, meidän rakkaudestamme nousee Sinun valosi, loistosi, ilosi, toivosi. Ja korkeampi terä pitäisi kerran Isänmaallinen laulumme.


Lyrics are submitted by user: anonymous.
Did you notice an error in the lyrics? Submit a fix. For a legal issue, make a legal removal request.