033 - Oli yhdeksänkymmentä yhdeksän

Adventtilauluja

Jeesuksen elämä ja toiminta

1. Oli yhdeksänkymmentä yhdeksän Jälell' lammashuoneessa, Mutt' korven helmahan synkeän Yksi erkani laumasta. Pois kauas se eksyi harhaillen, Jo hoidosta hellän Paimenen, Jo hoidosta hellän Paimenen.

2. »Sull' on yhdeksänkymmentä yhdeksän, Eikö siinä kyllin ois?» »Ei», kuultiin Paimenen ääntävän Ja hän kiiruhti korpeen pois. »Mä etsiä tahdon, vaikka lie, Kuink' ahdas ja kolkko korven tie, Kuink' ahdas ja kolkko korven tie.»

3. Yli Herramme kahlasi virtojen, Yhä etsi päivin, öin. Ja vihdoin viimeinkin löysi sen Kauas eksyneen tuskin töin. Hän kuuli sen kurjan huudon kai, Ja nääntyvän raukan kiinni sai, Ja nääntyvän raukan kiinni sai.

4. »Miksi vuorelle polku on verinen, Rakas, kallis Herrani?» »Kas siihen vuos' veri Paimenen, Joka kaikkensa uhrasi.» »Mi haavoitti kätes' armahat?» »Nuo pistävät orjantappurat, Nuo pistävät orjantappurat».

5. Ylös taivasta kohti jo kohoaa Ilohuuto kaikuvin: »Nyt kaikki kanssani riemuitkaa, Minä lampahan saavutin.» Ja enkelten riemulaulu soi: »Jo eksynyt lammas löytyi, oi! Jo eksynyt lammas löytyi, oi!»

Elizabeth Clephane F, c1


Lyrics are submitted by user: anonymous.
Did you notice an error in the lyrics? Submit a fix. For a legal issue, make a legal removal request.